Kultakorut 14K, 18K vai 24K kultaa?
Kultakorujen kultapitoisuus ilmoitetaan karaatteina, missä 24 karaattia (24K) tarkoittaa puhdasta 100% kultaa. Kullan pehmeyden vuoksi koruja ei yleensä valmisteta puhtaasta kullasta, vaan kultaan sekoitetaan eri määrä seosmetalleja niin sen kestävyyden parantamiseksi, mutta myös valmistuskustannusten laskemiseksi, koska kulta on kallista, nämä seosmetallit eivät. Arvokkaimmat kultakorut on valmistettu 18K ja 22K kullasta, missä kullan osuus kokonaispainosta on merkittävä, ja korulla on reaaliarvoakin sen sisältämän kullan mukaan.
Mitä enemmän korussa on oikeaa kultaa, sen suurempi sen arvo niin sijoituksena kuin koruna luonnollisesti on. 18K korut sisältävät jo 75% painostaan aitoa kultaa ja on yleisin vaihtoehto universaalisti. Joissain perinteisissä kultaa arvostavissa maissa, kuten Intiassa, suurin kysyntä on 22K kultakoruille, joka on 91.7% puhdasta kultaa. Tällaisten korujen arvo säilyy niiden sisältämän kullan vuoksi ja myös jälleenmyyntiarvo on aina korkeampi kuin usein “rihkamakullaksi” kutsuttujen 14K tai jopa vielä vähemmän oikeaa kultaa sisältävät “kultakorut”. Suomi on valitettavasti maita missä useimmat tyytyvät näihin “rihkamakultakoruihin”, 14K tai jopa sen alle, ja kokonaan oma lukunsa kullalla pinnoitetut korut missä ei kultaa ole käytännössä lainkaan. Kullaan osuus näissä koruissa jää niin pieneksi että hinta muodostuu lähinnä valmistuskustannuksista ja eri väliportaiden kuluista ja katteista, eikä tällaisilla koruilla ole paljoakaan todellista arvoa tai jälleenmyyntiarvoa.
Oikeissa 18K ja 22K kultakoruissa hinta normaalisti muodostuu pääasiassa sen sisältämästä kullasta jonka arvo säilyy, ja kullan hinnan noustessa myös korun arvo nousee. Tässä mielessä aidot 18K tai puhtaammat kultakorut voivat olla myös sijoituskohteita! Kultapitoisuudella on myös iso merkitys korun ulkonäköön ja painoon. Oikeassa 18K tai puhtaammassa korussa väri on aidon kullankeltainen, kullalle ominainen säihke ihan eri tasolla kuin vähemmän kultaa sisältävissä ja myös paino erottaa aidot kultakorut näistä “rihkamakultakoruista”. Aidoissa 18K ja 22K kultakoruissa kullan korkea ominaispaino antaa korulle sen ansaitseman arvokkuuden tunteen myös käyttäjälleen.
Kultakorua ostaessa, varmista aina korun todellinen kultapitoisuus, ja korun sisältämän puhtaan kullan määrä. Kullan markkinahintaan vertaamalla näet nopeasti mikä on korun todellinen arvo, ja paljonko hinnassa on “ilmaa”, valmistus- ja muita oheiskuluja sekä eri myyntiportaiden kuluja ja katteita.
Gemtrade valikoimasta et löydä 14K “rihkamakultaa” sisältäviä koruja. Huolella valikoidussa koruvalikoimissamme kaikki kultakorut ovat vähintään 18K (75%) kultapitoisia, ja korujen myyntihinta koostuu aina pääasiassa niiden sisältämän kullan perusteella. Silti hintamme usein jopa edullisempi, kuin monien liikkeiden 10-14K rihkamakultakorut! Korumme ovat pääosin Arabimaissa yhteistyökumppaneidemme valmistamia, missä tuhatvuotiset perinteet ja arvostus kultakoruihin, ja kunnioitus kultaa ja työn laatua kohden sen mukainen. Huippukevyen mutta asiantuntevan hankinta- ja myyntiorganisaatiomme ansiosta et maksa turhista oheiskuluista vaan hintamme ovat useimmiten
jopa alle kilpailijoiden 10K-14K rihkamakorujen alle!
Gemtrade Jalokivet
Gemtrade myy varastossa olevia kiviä yksittäin tai erissä korutaiteilijoille, kultasepille, sijoittajille, keräilijöille ja harrastelijoille. Niin yrityksille kuin yksityisille. Myynnissä olevien kivien hintamme ovat aina alle yleisten tukkuhintojen, hinnoittelussa käytämme pääasiassa alan tunnetuinta ja arvostetuinta ”The Gem Guide” julkaisua.
Verkkokaupassa myynnissä olevat kivemme eivät ole ”ylijäämiä”, vaan päinvastoin kiviä joita asiantuntijamme hankintamatkoilla ”ei ole voinut jättää ostamatta”. Erityisen hienoja/harvinaisia/hyvälaatuisia kiviä hintaansa nähden. Koska Gemmologimme hankkivat kivet mahdollisimman läheltä niiden lähdettä, ohittaen monta normaalia korkeakatteista väliporrasta raakakiven matkalla kaivoksesta kultasepänliikkeen kihlasormukseen tai kaulakoruun, pystymme välittämään kivet eteenpäin huomattavasti tukkuporrastakin edullisemmin hinnoin!
Kaikki myymämme kivet 5 euron sitriineistä lähtien, ovat GIA:n certifioimien Jalokiviasiantuntijoiden (GIA Graduate Gemologist, GIA Accredited Jewelry Professional) tutkimia ja arvioimia, eli parempaa takuuta ei kivien aitoudesta ja laadusta voi saada. Jokaiselle kivelle saatavilla myös certifikaatti/laatutodistus, GIA Gemmologin kirjoittamana. Myynnissä on myös jäljitelmiä ja imitaatiota, koska näilläkin oma arvonsa niin korukivenä kuin vaikkapa opetuskäytössä, ja näistä kivistä on aina selkeästi kerrottu, että ne eivät ole aitoja, vaan jäljitelmiä tai imitaatiota, ja myös mitä materiaalia ne todellisuudessa ovat.
Jalokivistä kiinnostuneiden hyvä muistaa että nettikaupat ovat täynnä puhtaita huijareita missä myytävä tavara on usein täysin muuta kuin mitä kuvauksessa kerrottu. Tyypillinen eBay ”timantti” tai ”luonnon safiiri” on todellisuudessa lasia tai korkeintaan Cubic Zirconia (CZ) materiaalia, tai synteettinen luonnonkiven sijasta. Suomalaisillakin kauppapaikoilla jatkuvasti myynnissä hädin tuskin jalokivilaatuista, sulkeumien ja halkeamien takia lähinnä läpikuultavaa kiveä ”eye-clean” kivenä, ”Top10”, ”+++ laatu”, ”paras väri, huippulaatu” ym. merkityksettömin ja harhaanjohtavin kuvauksin. Kiviä mistä asiantuntija huonoistakin kuvista heti näkee että kivi ei välttämättä edes luokiteltavissa, huonon laadun/värin/hionnan jne vuoksi. Puhumattakaan jäljitelmistä ja synteettisistä kivistä joita myydään aitoina luonnonkivinä, joko tietämättömyyttään, tai puhtaana huijauksena. Vaadi ostamaltasi kiveltä aina pätevän asiantuntijan tutkimus tai lausunto, tai arvostetun ja luotettavaksi tunnetun tahon sertifikaatti. Vain silloin voit olla varma että saat mitä tilaat. Gemological Institute of America (GIA) on kiistatta arvostetuin toimija alalla, ja monien arviointistandardien kehittäjä. GIA:n tai GIA:n sertifioiman gemmologin asiantuntemuksella varmistat että kivi on sitä mitä väitetään. Pelkkä myyjän esittämä ”takuutodistus” tai ”sertifikaatti” ei vielä kerro mitään, koska kuka tahansa voi kirjoittaa lappusen, tai jopa painattaa hienon muovikortin jota kutsuu ”sertifikaatiksi”, mutta millä ei ole mitään arvoa kiven laatua ja aitoutta määritettäessä. Tai kiveä ostaessa ja edelleenmyydessä.